הדבקה אחרי שבוע 16 היא הדבקה בטרימסטר שני לפחות ולמעשה מאמצע טריסמטר שני, הסיכוי לפגיעות הוא אפסי. בחצי הראשון של טרימסטר שני, יש לעיתים סיכוי לפגיעות רק בשמיעה, אבל מנסניוננו, הפגיעות קלות ויחסית תמיד מגיבות לטיפול.
הטיפול מיועד רק להדבקות מוקדמות בהם יש סיכוי לנזק משמעותי. הדבקה סביב ההתעברות או טרימסטר ראשון והמפתח להתחלת הטיפול הוא להתחיל אותו עד חודשיים ממועד ההדבקה המשוער.
להיפך. בהדבקה מוקדמת אם תתחילי את הטיפול עד חודשיים ממועד ההדבקה המשוער, סיכוי גדול שהעובר לא ידבק.
מהקרונה כדאי לחשוש ואם יש אפשרות לחסן, תתחסני.
הנסיון מראה שבדיקות הpcr בדם או בשתן לא מקדמות את ההבנה או הסיכונים להדבקת העובר. מה שקובע, זה זמן ההדבקה ולפי הבדיקות ההדבקה קדמה להריון. הוירוס יכול להתעורר בכל זמן וגם להימצא בדם.
הסבירות למציאת ממצאים באולטרסאונד בשבוע 20, גם בתינוק שיסתבר שהוא מאוד פגוע, הוא מאוד קטן ואין טעם להסתמך על סקירה כזו. להמתין למי שפיר בשבועות 21-22. לאבחנה של cmv בשלב הזה, רק מי שפיר יכולים לעבוד.
אכן החששות מוצדקים במידת מה וילד שהולך לגן, סביר שידבק ועלול להדביק את אימו. אבל, ניתן יחסית בקלות להימנע מהדבקה אם זוכרים שהדבקה היא רק דרך הרוק והשתן של הילד. לכן, להימנע מנשיקות על עור הפנים (ניתן לנשק על השערות, העורף והטוסיק, לא להשתמש בכפית או ספל של הילד, לא להכניס מוצצים לפה שיש עליהם שאריות רוק ובמגע עם הפרשות סביב הפה או החלפת חיתול לרחוץ ידיים עם סבון וכל הכללים צריכים לחול על שני ההורים).
אם ההדמיות עד היום תקינות, אז הסבירות לנזק משמעותי הוא אפסי ואין כל משמעות ליילד לפני הזמן.
אנשים מבוגרים אינם מדביקים אנשים אחרים אלא במגע אינטימי של נשיקות רטובות ויחסי מין. כמעט כל ההדבקות הן אך ורק מילדים צעירים. אין משמעות לירידה בigm אם נדבקת מוקדם, העובר עלול להידבק בלי קשר לigm וצריך לבצע מי שפיר.
להריון נוסף ללא סיכון להדבקה בנגיף שהדביק את ההריון שהסתיים, נהוג להמתין שישה חודשים ממועד ההדבקה המשוער של ההריון הקודם. זה בלי קשר לתוצאות בדיקות הדם.
ברגע שיש נוגדנים מסוג igg בשבוע 18, ברור שהיית אז מחוסנת ואין כל משמעות מבחינת הדבקה ראשונית בcmv להריון הנוכחי. אין סיבה לבדוק cmv במי השפיר שעשית.
אם אכן נדבקת עד 4 שבועות לפני תאריך הוסת האחרון, יש הגיון רב להתחיל טיפול שיכול למנוע הדבקה של העובר. הטיפול אכן דורש הרבה כדורים, אבל אם מקפידים על שתית מים מרובה, אין לטיפול כל תופעות לוואי.
התשובה היא כן. נעשו מחקרים רבים של מעקב אחרי תינוקות אסימפטומטיים, לא ידוע על כל קשר בין cmv לאוטיזם. הסיכון היחיד שיכול להיות הוא ירידה מאוחרת בשמיעה, עד גיל 3-4 ולכן מומלץ מעקב שמיעה עד גיל חצי שנה.
אם עברו 8 שבועות ממועד ההדבקה המשוער, אין בעיה לעשות את הבדיקה גם בשבוע 20.
ידוע שcvm יכול לגרום לבעיות שמיעה עד חרשות וכמובן לבעיות התפתחות קשות עם פיגור קשה. לכן עושים את המעקב בהריון עם cmv.
באופן נדיר ביותר יש רמזים לפגיעה מcmv בשבוע 20 הפגיעות מתחילות בדרך כלל להסתמן באולטרסאונד החל משבוע 23-24 ובדרך כלל עוד יותר מאוחר.
נהוג כן לבדוק את התינקות לאחר הלידה גם אחרי מי שפיר שליליים, ידוע שהסיכוי הוא בסביבות 7 אחוז לשתן או רוק חיובי, אבל הסיכוי לנזק כמעט לא קיים. אמור להיות את אותן הבדיקות בכל בית חולים.
צריך לדווח בחדר לידה על הדבקה ראשונית בcmv ומי שפיר שליליים ואז ישלחו רוק או שתן לבדיקה.
כל המידע באתר מעודכן ליום שבו הוא הועלה. הוא נועד למטרת הנגשת אינפורמציה בלבד ואינו מהווה ו/או אינו מתיימר להוות תחליף להמלצה רפואית, חוות דעת רפואית, מחקר ממצה בתחום או התייעצות עם מומחה רפואי.
השימוש באתר הינו על אחריות המשתמשים בלבד ואין בו בכדי להחליף את אחריות המשתמשים לקבלת ייעוץ פרטני על ידי גורם רפואי מוסמך בכל מקרה ומקרה לגופו.
הנהלת האתר מבקשת להבהיר כי על כל מי שמבקש מידע בנושא CMV לפנות לייעוץ רפואי מתאים.
הגלישה באתר מהווה הסכמה לתנאי השימוש, לפיהם על כל מי שמבקשים מידע בנוגע לCMV לפנות לייעוץ רפואי מתאים והגלישה באתר אינה מהווה או מתיימרת להיות תחליף לכך.
ברוכים הבאים ל-www.cmv.co.il, אתר העמותה הישראלית להיריון עם CMV.
על המשתמשים באתר לקרוא תנאים אלו בקפידה לפני השימוש באתר, שכן השימוש באתר מעיד על הסכמת המשתמשים לתנאים.
כל המידע באתר מעודכן ליום שבו הועלה. הוא נועד להנגשת אינפורמציה בלבד ואינו מהווה ו/או אינו מתיימר להיות תחליף להמלצה רפואית, חוות דעת רפואית, מחקר ממצה בתחום או התייעצות עם מומחה רפואי. השימוש באתר הינו באחריות המשתמשים בלבד ואין בו כדי להחליף את אחריות המשתמשים לקבלת ייעוץ פרטני על ידי גורם רפואי מוסמך בכל מקרה לגופו. הנהלת האתר מבקשת להבהיר כי על כל מי שמבקשים מידע בנושא CMV לפנות לייעוץ רפואי מתאים.
לא תהיה למשתמשים כל טענה, תביעה או דרישה כלפי העמותה בגין המידע המוצג באתר או באמצעותו, דיוקו, מהימנותו, שלמותו, עדכניותו ותדירות פרסומו.
השימוש וההסתמכות על המידע באתר ייעשו על אחריותם הבלעדית והמלאה של המשתמשים.
העמותה שומרת לעצמה את הזכות לעדכן, לשנות להוסיף ולגרוע כל דבר, ללא כל הודעה מוקדמת או מאוחרת על כך, בהתאם לשיקול דעתה הבלעדי.
כל זכויות היוצרים והקניין הרוחני באתר הינן של עמותה, אלא אם נאמר באופן מפורש, כי זכויות היוצרים במידע המוגן, או בכל חלק ממנו שייכות לגורם אחר.
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, לשווק, להפיץ בפומבי, לתרגם או למסור לצד שלישי כל חלק מהמידע המוגן בלא קבלת הסכמתה המפורשת של העמותה לכך בכתב ומראש.